13 de enero de 2013

BLOOD FILLOAS

MATÍ POSITIU TORNA DEMÀ  DILLUNS 14 DE GENER DES DE LES 11 FINS A LES 12 DEL MATÍ A BOCA RÀDIO (90.1 FM O PER INTERNET www.bocaradio.org/)
Estimats oients del programa de ràdio "MATÍ POSITIU" que emetem  per Boca Ràdio. Demà encetem aquest any nou 2013, després de passar el Nadal, l'Any Nou i els Reis.
   

Demà també tindrem  secció de Música on recordarem la història i la brevíssima carrera musical dels Blood Filloas, grup gallec (d'El Ferrol) d'indie rock format als anys 90 i que només van publicar un parell d'extended plays i un únic elapé titolat "Toys Are Us", editat el 1996 per Subterfuge, segell representatiu de l'indie rock nacional i on van grabar altres grups com Australian Blonde, Los Planetas, Doctor Explosión, Sexy Sadie, Killer Barbies o Dover, que van tenir molt més éxit, sobretot en vendes, i ,a diferència dels que ens ocupa, van disposar d'una discografia molt més llarga (aquests sí que van publicar molt més que un sol elapé o dos).
A principis-mitjans dels 90, va esclatar a Espanya el boom del pop-rock independent i dels segells també minoritaris (com Subterfuge, Munster o B-Core) que protagonitzaven grups sorgits en ciutats com ara Gijón, Getxo (Bilbao), Madrid, Barcelona, Mallorca, Vigo i moltes, moltes més que cantaven única i exclusivament en anglès tot copiant descaradament els paràmetres del rock alternatiu o el pop independent anglosaxó sorgits a finals dels 80 i inicis dels 90 (Nirvana, Sonic Youth, Pavement, Hüsker Dü, Redd Kross, Dinosaur Jr. o The Posies).
Blood Filloas van començar dient-se Los Hijos Espureos de Riveira Alonso i després Deep Sound. El seu nom fa referència a les filloas, postre típic gallec -quelcom així como una crepe en condicions-, que en ocasions es prepara amb la sang del porc recollida durante la matança. Potser hauríeu de seguir el consell d'Antón Reixa, "no hauríeu de pensar tant en les matances del porc".
Primer publiquen les seves primeres maquetes el 1994 "Blood Filloas" i "Science Fiction". Arriben a la final del concurs del Bar Nirvana de Madrid entre més de 400 grups i Toxic Records (segell discogràfic de Billy King dels Killer Barbies) els dòna la oportunitat de grabar el seu primer ep "Blandi Blood" EL 1995 tres cançons de garatge i punk-rock que rebosen energia i frescor. Telonejen a White Flag al Ferrol i als Posies a Vigo, dues de les seves bandes de capçalera. Però la seva gran oportunitat arriba després de guanyar el concurs organitzat pel bar Planta Baixa de Vigo: la grabació d'un elapé que seria editat per Subterfuge. Abans editen "Blood Filloas Versus Frogger" EP en vinil de set polzades compartit amb Frogger, graben un versió de "Mack the knife" per a un curt ,graben una cançó, "Asian Girl" amb Silvia Superstar de les Killer Barbies i al final publiquen el 1997 el seu únic llarga durada "Toys Are Us",presentant-lo en una gira per tot el país i telonejant als australians DM3 per Espanya i per França. Us deixem amb uns videos i audios seus.

                                        

Blood Filloas: Gorevision (1994) Vídeo Clip


BLOOD FILLOAS - She is cool



Blood Filloas - Targets



Blood Filloas - Teenage tales



Blood Filloas - Dreaming



Blood Filloas: Mack the Knife (1996) Vídeo Clip



Blood Filloas: Superheroe (1996)








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Cine Bosque 24-4-2024

 Este miércoles hacemos la habitual salida al cine Bosque para ver una película. Estas son las películas que podéis ver en primera sesión, q...