Projecte de Voluntariat del club Social Pol+
A partir d'ara, en aquesta pestanya, anireu trobant ofertes de les necessitats de voluntaris que es vagin presentant, el qual no treu que podeu pasar o trucar per demanar información quan us vagi bé.
A banda de les nostres ofertes, si penseu que podeu compartir amb nosaltres els vostres coneixements (si sabeu tocar un instrument, o sabeu ballar, o pintar, o us agradaría conduir un club de lectura i us trobeu capacitats...) en podem parlar per crear nous espais al club o ampliar-ne algúns existents.
Si disposeu de temps lliure i us agradaría dedicar-lo a una tasca voluntària, truqueu-nos i en parlem.
Comisión de Participación de Salud Mental BCN
24 de marzo de 2014
Se comento de la asistencia del psiquiatra Javier de Diego que es coordinador de agudos.
Se continuo hablando de PATOLOGÍA DUAL.los familiares se encuentran que han tenido poca información. Y que en el tema de la adicción de drogas los profesionales lo minimizaban y los mandaban de un sitio a otro. No encontraban un recurso que trataran las dos cosas . tóxicos y enfermedad mental.
Los productos tóxicos y consumo de drogas se da hoy en día en todas las personas, sobre todo en jóvenes, la pregunta es que viene antes el trastorno mental o la adicción a las drogas.Hay quien piensa que primero es el trastorno mental y después la droga y que se consume para utilizarla como refugio.Ya hable en otra ocasión
que no todos los que consumen vallan a desarrollar una enfermedad mental. Si desarrollan una enfermedad mental es por que estaban predispuestos a desarrollar una enfermedad mental. También se hablo de que si una persona consume drogas y estas le producen un brote psicótico, la primera vez no se le diagnostica esquizofrenia., es decir no quiere decir que no ha de tener forzosamente esquizofrenia. Ahora si deja de consumir y le vuelve un brote psicótico entonces si que se le puede diagnosticar una esquizofrenia o otro trastorno.
También se hablo de que no se sabe con seguridad si las enfermedades son genéticas como el caso de la esquizofrenia .Podría ser que se diera la enfermedad mental a causa del entorno familiar y social dado en la infancia o por una vivencia mala o accidente trágico.
Una vez que el enfermo esta estabilizado se le da psicoterapia si lo necesita'..... y se le baja la medicación.
SI ALGÚN COMPAÑERO QUIERE O TIENE ALGUNA PREOCUPACIÓN QUE YO PUEDA EXPONER EN LA COMISIÓN ME LO PUEDE COMUNICAR:
Escribiendo lo que desee en el blog del voluntariado.
Comisión de Participación de Salud Mental BCN
27 de enero i 24 de febrero
En la reunión del lunes 27 de enero y 24 de febrero, se hablo de lo siguiente:
De la xarxa de salud mental existente en Barcelona y que están coordinados con el CSMA.
Cuando una persona detecta un brote o crisis lo primero que tiene que hacer es dirigirse al CAP,
y en el CAP te derivaran al CSMA. Esto como puerta de acceso a salud mental.
Otra es cuando te diriges a urgencias de algún hospital, como Vall Hebrón o el hospital de San Pablo.
En el cual se suele tener una estada corta en la cual te estabilizan y seguidamente vas a casa o vas al CSMA
donde te asignaran un psquiatra .Y él convendrá el tratamiento farmacológico mas adecuado y si conviene
una estada en algún otro servicio, como CPB o centro de rehabilitación o si es necesario Hospital de Día.
También se hablo de cuando se es preciso, el paciente puede ser derivado a la UNIDAD DE AGUDOS,
donde pueden tener una estada de 15 o 20 días la cual puede alargase o pasar a subagudos donde la estada puede ser de 3 meses a qui se dispone de permisos de salidas.
Cuando el paciente esta estabilizado puede acceder a otros servicios donde poder ser mas autónomo, e incluso incorporarse al mundo laboral o social..
Podemos encontrar la entidad de TRES TURONS que dispone del prelaboral y club social. Otras entidades pueden ser SEPTIMANIA o ADEMM.
También se hablo de otros temas de interés como el servicio del P.S.I.que es para personas que tienen dificultad para ir al medico y ya están vinculadas al CSMA. Se solicita en el mismo CSMA o desde cualquier servicio de salud mental.. También esta el servicio nominado EMSE que pertenece al hospital del Mar que están dirigidos a personas que todavía no tienen un psiquiatra referente y personas que todavía no están en el CSMA..
También existe el PSALL que esta indicado a personas que no tienen autonomía en el domicilio.
El SAD trabajadoras familiares .
También esta los servicios de urgencia como el 112 o el CUAP.
Atención a la dona el PIAD.
También se hablo de cuando una persona con trastorno mental puede ser tutelado o puede tener una persona que tenga adquirida la curatela y tenga poder para administrarle el dinero pero eso no quiere decir que tenga en su mano manejar todo en la vida del usuario. Pero este es un tema mas delicado.
SEMSDI para personas con retraso mental intelectual
También se hablo de la PATOLOGÍA DUAL la patología dual se da cuando un usuario padece un trastorno mental mas una adicción en drogas. Que había la problemática de saber que se daba antes la adicción o el trastorno mental. Y que no todos los que consumen drogas tienen que desarrollar una enfermedad mental.Y no todos los usuarios consumen drogas, un tema peliagudo.
Oferta de voluntàriat: Dinamitzador grup de teatre amateur
19 de desembre de 2013
Voluntariat: Dinamitzador grup teatre amateur
El Centre cívic del Carmel és un equipament que gestiona activitats relacionades amb el lleure i que participa en projectes comunitaris de barri compartits amb d’altres equipaments i /o associacions del territorio. Acull en les seves instal•lacions alguns grups permanents i d’altres temporals, en la línea d’oferir els seus espais per projectes diversos, encetà en el mes d’octubre una formació teatral gratuita, arran de l’interés mostrat per algunes persones en poder crear un grup de teatre amateur; amb la idea que d’aquesta experiencia surtís, d’entre els participants, alguna persona que pogués fer funcions de direcció del grup, al no ser posible amb aquest periode curt i en no ser posible mantenir més temps aquesta formació gratuita, cerquem una persona que pugui dedicar unes hores un dia a la stemana, per poder acompañar aquest procés.
El club social pol positiu que forma part de la cartera de serveis de la Fundació Els Tres Turons, es un recurs social i un espai de trobada polivalent, adreçat a promoure la socialització de persones que pateixen algún trastorn relacionat amb la salut mental, així com a facilitar la inclusió i l’ús creatiu del lleure. Alguns dels seus socis han participat d’aquesta formació i estem interessats en la viabilitat de la seva integració en aquest treball amateur. És per això que ens fem ressò de la necessitat plantejada per les persones responsables del centre cívic.
Funció del voluntari: Aprofundir en allò aprés en la formació esmentada. Acompanyar la cohesió del grup. Facilitar i promoure la maduració d’alguna persona que a mig plaç, pugui asumir la direcció del grup.
Requeriments del voluntari: Ha de ser major d’edat, tenir coneixements de técniques teatrals, i/o haver format part d’algún grup de teatre, empatitzar amb les diferencies i hetereroneitat del grup.
Disponibilitat: tots els dilluns no festius de 19 a 21hores
Lloc de desenvolupament del voluntariat: Centre Cívic del Carmel
Interessats: trucar 934351472 (preguntar per Alexandra)/enviar un e-mail a voluntariat@els3turons.org o alexandra.lara@els3turons.org
També podeu trucar directament al Centre Cívic 932563333 i preguntar per Laura o Alex. Enviar un e-mail a animacio.carmel@qsl.cat a l’atenció de Laura o Alex.
Comisión de participación de BCN Salud Mental
25 de noviembre de 2013
Una vez todos reunidos de nuevo en la segunda sesión.
Se eligió secretario el cual realizara las actas de cada sesión.
En esta reunión se hablo de lo siguiente:
De nuevo la falta de información de la Xarxa y saber de que modo funcionan los diferentes equipamientos de salud Mental .
Se hablo de como podemos acudir de urgencias, en el caso de que fuéramos ya pacientes en el mismo CSMA de nuestro distrito. Si no es así que todavía no eres paciente del CSMA en el medico de cabecera el cual te derivara a urgente, ordinario o preferente.
Otro punto que se toco fue, el usuario tiene derecho a que se le revise la medicación incluso tiene derecho a pactar su medicación. Esto lo recordareis compañeros los que hicisteis la formación del Prospet.
Se hablo de que tipo de triptico nos gustaría encontrar en el CAP y que tipo de información . Esto se refiere a que equipamientos tiene el CSMA o de que servicios dispone. Esta información ya está, una compañera se comprometió a traerla.
Nuestro dilema es como podemos sensibilizarnos los unos a los otros, o sea usuarios, familias y profesionales.
Otro punto es que debería de haber un seguimiento terapéutico siempre que el usuario lo necesite, porque con la medicación solamente no es correcto, o sea durante toda su enfermedad.
También se hablo de la posibilidad de hacer un ingreso involuntario.
Quiero hacer una reflexión: se puede llegar a un entendimiento tomando un café. O fuera del lugar de trabajo del profesional.
La vida es corta y hay que vivirla.
Voluntariat al Lecxit
05 de noviembre de 2013
Lecxit es un programa impulsado por la Generalitat y el instituto Jaume Bofill para aumentar la comprensión lectora en catalán de los niños de cuarto y quinto de primaria. Se trata de que a través de lecturas divertidas, el niño pueda aumentar su comprensión lectora que le ayudará no sólo en catalán, sino en todas las materias. Yo estoy con un niño de quinto de primaria y trabajamos adivinanzas, lecturas de gerónimo stilton, tintín, asterix, lucky luke, libros de conocinientos,de animales,de volcanes,etc. En mi caso es el segundo año que hago el voluntariado y lo hago con el mismo niño que el año pasado y además de leer, comentamos cómo nos había ido el verano, cómo le van las clases, es muy enriquecedor y lo único que se exige para ser voluntario es saber leer y escribir el catalán.Os animo a todos a hacerlo,se puede hacer aunque seáis castellano parlantes como es mi caso. El trabajo con el niño es muy enriquecedor. En la escuela del Carmelo en la calle Llobregos se hace martes por la tarde. Es un voluntariado muy agradecido y os animo a que lo hagáis.
David Campani Socio de club social Pol Positiu.
Comissió de participació de BCN Salut Mental
05 de noviembre de 2013
BCN Salut Mental, associació que agrupa a diferents entitats gestores de serveis públics de salut mental a Barcelona, ha propiciat des de fa uns mesos, la formació a través del programa Prospect (programa europeu que forma a persones afectades, familiars i professionals de l'àmbit de la salut mental per tal de treballar plegats per millorar l'atenció des dels diferents dispositius asistencials de la xarxa de salut mental)
amb la idea de crear una comissió de participación formada per tots els anomenats.
La primera reunió de la comissió es va celebrar el 21 d'octubre de 2013 amb la presencia d'unes quinze persones que representaven a les diferents entitats associades.
Des del club i representant també a la fundació com a persona vinculada des de fa anys a diferents serveis de la mateixa, estaba la Silvia, també la Marta del SRC i el Jordi, que coordina la comissió.
Representant a BCN Salut Mental, estaven els membres de la junta directiva, també ens acompanyava la Marta de la ASM Catalunya (antiga Fecafamm) que participaren en la formació Prospect com a conductors.
Es va parlar de la finalitat de la comissió: com treballar per millorar les relacions entre les persones afectades, els seus familiars i els professionals, com millorar els serveis de salut mental.
Es va ressaltar que la veu de tots i totes és important i s'enten que aquesta feina no será fácil però si tots ho intentem i pensem en positiu potser arribarem aconseguir canvis significatius ; intentarem aconseguir que a partir d'aquest espai compartit des de les nostres vivencies i experiencies podem cercar una major sensibilització els uns envers els altres que ens ajudi arribar a acords que millorin la relació i la'assistència.
Alguns dels temes significatius aportats pels assistents foren els següents:
Les persones afectades d'un transtorn mental i les seves familìes no reben prou informació sobre la malaltia quan aquesta comença i no son capaços d'entendre que els esta passant. Es considera que aquesta informació ajudaria a l'usuari i als familiars a sentir-se millor.
Fer arribar informació sobre els trastorns de salut mental a altres equipaments com escoles, serveis socials, centres de salut... per fer accessible un coneixement sobre els mateixos a altres professionals i població en general.
Els tractaments a base de farmacs haurien d'estar acompanyats de tractaments psicoterapeutics al llarg de tot el procés de les persones afectades.
A partir d'ara, la comissió es reunirà un cop al mes i anirà fent propostes que es faràn arribar a la Junta de BCN Salut Mental perque siguin estudiades i posades en marxa en la mesura del possible.
Nova adreça i nou horari d'atenció del grup de voluntariat
17 d'octubre de 2013
Oferta de voluntariat: Club de Lectura Fàcil en català
10 d'octubre de 2013
El Club de lectura fácil en català té com a objectiu facilitar, a través de la lectura, l'acostament a la llengua catalana per aquelles persones que no la tenen com a llengua materna, per tal de que puguin utilizar-la en el seu dia a dia, per comunicar-se amb els altres.
Interessats: trucar 934351472 (preguntar per Alexandra)/enviar un e-mail a voluntariat@els3turons.org / club.pol+@els3turons.org
Projecte de Voluntariat del club Social Pol+
10 d'octubre de 2013
El nostre projecte de voluntariat social, té com a objectiu, possibilitar la realització d'una prestació voluntària i lliure en el marc del club social.
Tanmateix, volem acompanyar els nostres socis i/o usuaris de la fundació, que estiguin interessats en desenvolupar un voluntariat fora de la nostra entitat.
Programes del club social on es pot participar com a voluntari:
Activitats dins el centre:
Espai de trobada, taller d'abaloris, entrevistes informatives, tarda de cinema...
Activitats fora del centre:
Caminada, sortides culturals, excursions, tallers...
Activitats sense suport professional:
Sortides diverses (concerts, cinema, exposicions...)
Tasques:
Cada tasca es definirà en funció de l'activitat concreta. En algúns casos, serà important tenir coneixements específics com ara en el cas dels tallers per poder donar suport al tallerista amb l'especialitat.
Formació:
Totes les persones interessades i que s'ajustin al perfil en cada cas, rebren una formació inicial básica que els ajudi a situar-se en el camp de la rehabilitació comunitària en salut mental i l'apropi a la realitat de la fundació Els Tres Turons: quí som i que fem.
Per contactar amb nosaltres:
Personal i telefònicament els dijous de 10:00 a 12:00, telèfon: 93 435 14 72 (si preferiu pasar pel club, millor avisar abans)
Correus el·lectrònics: voluntariat@els3turons.org / club.pol+@els3turons.org
A partir d'ara, en aquesta pestanya, anireu trobant ofertes de les necessitats de voluntaris que es vagin presentant, el qual no treu que podeu pasar o trucar per demanar información quan us vagi bé.
A banda de les nostres ofertes, si penseu que podeu compartir amb nosaltres els vostres coneixements (si sabeu tocar un instrument, o sabeu ballar, o pintar, o us agradaría conduir un club de lectura i us trobeu capacitats...) en podem parlar per crear nous espais al club o ampliar-ne algúns existents.
Si disposeu de temps lliure i us agradaría dedicar-lo a una tasca voluntària, truqueu-nos i en parlem.
Comisión de Participación de Salud Mental BCN
24 de marzo de 2014
Se comento de la asistencia del psiquiatra Javier de Diego que es coordinador de agudos.
Se continuo hablando de PATOLOGÍA DUAL.los familiares se encuentran que han tenido poca información. Y que en el tema de la adicción de drogas los profesionales lo minimizaban y los mandaban de un sitio a otro. No encontraban un recurso que trataran las dos cosas . tóxicos y enfermedad mental.
Los productos tóxicos y consumo de drogas se da hoy en día en todas las personas, sobre todo en jóvenes, la pregunta es que viene antes el trastorno mental o la adicción a las drogas.Hay quien piensa que primero es el trastorno mental y después la droga y que se consume para utilizarla como refugio.Ya hable en otra ocasión
que no todos los que consumen vallan a desarrollar una enfermedad mental. Si desarrollan una enfermedad mental es por que estaban predispuestos a desarrollar una enfermedad mental. También se hablo de que si una persona consume drogas y estas le producen un brote psicótico, la primera vez no se le diagnostica esquizofrenia., es decir no quiere decir que no ha de tener forzosamente esquizofrenia. Ahora si deja de consumir y le vuelve un brote psicótico entonces si que se le puede diagnosticar una esquizofrenia o otro trastorno.
También se hablo de que no se sabe con seguridad si las enfermedades son genéticas como el caso de la esquizofrenia .Podría ser que se diera la enfermedad mental a causa del entorno familiar y social dado en la infancia o por una vivencia mala o accidente trágico.
Una vez que el enfermo esta estabilizado se le da psicoterapia si lo necesita'..... y se le baja la medicación.
SI ALGÚN COMPAÑERO QUIERE O TIENE ALGUNA PREOCUPACIÓN QUE YO PUEDA EXPONER EN LA COMISIÓN ME LO PUEDE COMUNICAR:
Escribiendo lo que desee en el blog del voluntariado.
Comisión de Participación de Salud Mental BCN
27 de enero i 24 de febrero
En la reunión del lunes 27 de enero y 24 de febrero, se hablo de lo siguiente:
De la xarxa de salud mental existente en Barcelona y que están coordinados con el CSMA.
Cuando una persona detecta un brote o crisis lo primero que tiene que hacer es dirigirse al CAP,
y en el CAP te derivaran al CSMA. Esto como puerta de acceso a salud mental.
Otra es cuando te diriges a urgencias de algún hospital, como Vall Hebrón o el hospital de San Pablo.
En el cual se suele tener una estada corta en la cual te estabilizan y seguidamente vas a casa o vas al CSMA
donde te asignaran un psquiatra .Y él convendrá el tratamiento farmacológico mas adecuado y si conviene
una estada en algún otro servicio, como CPB o centro de rehabilitación o si es necesario Hospital de Día.
También se hablo de cuando se es preciso, el paciente puede ser derivado a la UNIDAD DE AGUDOS,
donde pueden tener una estada de 15 o 20 días la cual puede alargase o pasar a subagudos donde la estada puede ser de 3 meses a qui se dispone de permisos de salidas.
Cuando el paciente esta estabilizado puede acceder a otros servicios donde poder ser mas autónomo, e incluso incorporarse al mundo laboral o social..
Podemos encontrar la entidad de TRES TURONS que dispone del prelaboral y club social. Otras entidades pueden ser SEPTIMANIA o ADEMM.
También se hablo de otros temas de interés como el servicio del P.S.I.que es para personas que tienen dificultad para ir al medico y ya están vinculadas al CSMA. Se solicita en el mismo CSMA o desde cualquier servicio de salud mental.. También esta el servicio nominado EMSE que pertenece al hospital del Mar que están dirigidos a personas que todavía no tienen un psiquiatra referente y personas que todavía no están en el CSMA..
También existe el PSALL que esta indicado a personas que no tienen autonomía en el domicilio.
El SAD trabajadoras familiares .
También esta los servicios de urgencia como el 112 o el CUAP.
Atención a la dona el PIAD.
También se hablo de cuando una persona con trastorno mental puede ser tutelado o puede tener una persona que tenga adquirida la curatela y tenga poder para administrarle el dinero pero eso no quiere decir que tenga en su mano manejar todo en la vida del usuario. Pero este es un tema mas delicado.
SEMSDI para personas con retraso mental intelectual
También se hablo de la PATOLOGÍA DUAL la patología dual se da cuando un usuario padece un trastorno mental mas una adicción en drogas. Que había la problemática de saber que se daba antes la adicción o el trastorno mental. Y que no todos los que consumen drogas tienen que desarrollar una enfermedad mental.Y no todos los usuarios consumen drogas, un tema peliagudo.
Oferta de voluntàriat: Dinamitzador grup de teatre amateur
19 de desembre de 2013
Voluntariat: Dinamitzador grup teatre amateur
El Centre cívic del Carmel és un equipament que gestiona activitats relacionades amb el lleure i que participa en projectes comunitaris de barri compartits amb d’altres equipaments i /o associacions del territorio. Acull en les seves instal•lacions alguns grups permanents i d’altres temporals, en la línea d’oferir els seus espais per projectes diversos, encetà en el mes d’octubre una formació teatral gratuita, arran de l’interés mostrat per algunes persones en poder crear un grup de teatre amateur; amb la idea que d’aquesta experiencia surtís, d’entre els participants, alguna persona que pogués fer funcions de direcció del grup, al no ser posible amb aquest periode curt i en no ser posible mantenir més temps aquesta formació gratuita, cerquem una persona que pugui dedicar unes hores un dia a la stemana, per poder acompañar aquest procés.
El club social pol positiu que forma part de la cartera de serveis de la Fundació Els Tres Turons, es un recurs social i un espai de trobada polivalent, adreçat a promoure la socialització de persones que pateixen algún trastorn relacionat amb la salut mental, així com a facilitar la inclusió i l’ús creatiu del lleure. Alguns dels seus socis han participat d’aquesta formació i estem interessats en la viabilitat de la seva integració en aquest treball amateur. És per això que ens fem ressò de la necessitat plantejada per les persones responsables del centre cívic.
Funció del voluntari: Aprofundir en allò aprés en la formació esmentada. Acompanyar la cohesió del grup. Facilitar i promoure la maduració d’alguna persona que a mig plaç, pugui asumir la direcció del grup.
Requeriments del voluntari: Ha de ser major d’edat, tenir coneixements de técniques teatrals, i/o haver format part d’algún grup de teatre, empatitzar amb les diferencies i hetereroneitat del grup.
Disponibilitat: tots els dilluns no festius de 19 a 21hores
Lloc de desenvolupament del voluntariat: Centre Cívic del Carmel
Interessats: trucar 934351472 (preguntar per Alexandra)/enviar un e-mail a voluntariat@els3turons.org o alexandra.lara@els3turons.org
També podeu trucar directament al Centre Cívic 932563333 i preguntar per Laura o Alex. Enviar un e-mail a animacio.carmel@qsl.cat a l’atenció de Laura o Alex.
Comisión de participación de BCN Salud Mental
25 de noviembre de 2013
Una vez todos reunidos de nuevo en la segunda sesión.
Se eligió secretario el cual realizara las actas de cada sesión.
En esta reunión se hablo de lo siguiente:
De nuevo la falta de información de la Xarxa y saber de que modo funcionan los diferentes equipamientos de salud Mental .
Se hablo de como podemos acudir de urgencias, en el caso de que fuéramos ya pacientes en el mismo CSMA de nuestro distrito. Si no es así que todavía no eres paciente del CSMA en el medico de cabecera el cual te derivara a urgente, ordinario o preferente.
Otro punto que se toco fue, el usuario tiene derecho a que se le revise la medicación incluso tiene derecho a pactar su medicación. Esto lo recordareis compañeros los que hicisteis la formación del Prospet.
Se hablo de que tipo de triptico nos gustaría encontrar en el CAP y que tipo de información . Esto se refiere a que equipamientos tiene el CSMA o de que servicios dispone. Esta información ya está, una compañera se comprometió a traerla.
Nuestro dilema es como podemos sensibilizarnos los unos a los otros, o sea usuarios, familias y profesionales.
Otro punto es que debería de haber un seguimiento terapéutico siempre que el usuario lo necesite, porque con la medicación solamente no es correcto, o sea durante toda su enfermedad.
También se hablo de la posibilidad de hacer un ingreso involuntario.
Quiero hacer una reflexión: se puede llegar a un entendimiento tomando un café. O fuera del lugar de trabajo del profesional.
La vida es corta y hay que vivirla.
Voluntariat al Lecxit
05 de noviembre de 2013
Lecxit es un programa impulsado por la Generalitat y el instituto Jaume Bofill para aumentar la comprensión lectora en catalán de los niños de cuarto y quinto de primaria. Se trata de que a través de lecturas divertidas, el niño pueda aumentar su comprensión lectora que le ayudará no sólo en catalán, sino en todas las materias. Yo estoy con un niño de quinto de primaria y trabajamos adivinanzas, lecturas de gerónimo stilton, tintín, asterix, lucky luke, libros de conocinientos,de animales,de volcanes,etc. En mi caso es el segundo año que hago el voluntariado y lo hago con el mismo niño que el año pasado y además de leer, comentamos cómo nos había ido el verano, cómo le van las clases, es muy enriquecedor y lo único que se exige para ser voluntario es saber leer y escribir el catalán.Os animo a todos a hacerlo,se puede hacer aunque seáis castellano parlantes como es mi caso. El trabajo con el niño es muy enriquecedor. En la escuela del Carmelo en la calle Llobregos se hace martes por la tarde. Es un voluntariado muy agradecido y os animo a que lo hagáis.
David Campani Socio de club social Pol Positiu.
Comissió de participació de BCN Salut Mental
05 de noviembre de 2013
BCN Salut Mental, associació que agrupa a diferents entitats gestores de serveis públics de salut mental a Barcelona, ha propiciat des de fa uns mesos, la formació a través del programa Prospect (programa europeu que forma a persones afectades, familiars i professionals de l'àmbit de la salut mental per tal de treballar plegats per millorar l'atenció des dels diferents dispositius asistencials de la xarxa de salut mental)
amb la idea de crear una comissió de participación formada per tots els anomenats.
La primera reunió de la comissió es va celebrar el 21 d'octubre de 2013 amb la presencia d'unes quinze persones que representaven a les diferents entitats associades.
Des del club i representant també a la fundació com a persona vinculada des de fa anys a diferents serveis de la mateixa, estaba la Silvia, també la Marta del SRC i el Jordi, que coordina la comissió.
Representant a BCN Salut Mental, estaven els membres de la junta directiva, també ens acompanyava la Marta de la ASM Catalunya (antiga Fecafamm) que participaren en la formació Prospect com a conductors.
Es va parlar de la finalitat de la comissió: com treballar per millorar les relacions entre les persones afectades, els seus familiars i els professionals, com millorar els serveis de salut mental.
Es va ressaltar que la veu de tots i totes és important i s'enten que aquesta feina no será fácil però si tots ho intentem i pensem en positiu potser arribarem aconseguir canvis significatius ; intentarem aconseguir que a partir d'aquest espai compartit des de les nostres vivencies i experiencies podem cercar una major sensibilització els uns envers els altres que ens ajudi arribar a acords que millorin la relació i la'assistència.
Alguns dels temes significatius aportats pels assistents foren els següents:
Les persones afectades d'un transtorn mental i les seves familìes no reben prou informació sobre la malaltia quan aquesta comença i no son capaços d'entendre que els esta passant. Es considera que aquesta informació ajudaria a l'usuari i als familiars a sentir-se millor.
Fer arribar informació sobre els trastorns de salut mental a altres equipaments com escoles, serveis socials, centres de salut... per fer accessible un coneixement sobre els mateixos a altres professionals i població en general.
Els tractaments a base de farmacs haurien d'estar acompanyats de tractaments psicoterapeutics al llarg de tot el procés de les persones afectades.
A partir d'ara, la comissió es reunirà un cop al mes i anirà fent propostes que es faràn arribar a la Junta de BCN Salut Mental perque siguin estudiades i posades en marxa en la mesura del possible.
Nova adreça i nou horari d'atenció del grup de voluntariat
17 d'octubre de 2013
Oferta de voluntariat: Club de Lectura Fàcil en català
10 d'octubre de 2013
El Club de lectura fácil en català té com a objectiu facilitar, a través de la lectura, l'acostament a la llengua catalana per aquelles persones que no la tenen com a llengua materna, per tal de que puguin utilizar-la en el seu dia a dia, per comunicar-se amb els altres.
Està
adreçat als socis i socies del club encara que també esta obert a
d'altres persones de la comunitat, malgrat no s'hagi donat el cas
encara.
El grup és fins el moment petit, entre quatre i sis persones, segons époques.
Funció del voluntari: conductor del club de lectura.
Nombre de persones necessaries: 1
Nombre de persones necessaries: 1
Requeriments
del voluntari: Ser major d'edat, tenir un domini alt del català oral i
escrit, tenir capacitat empàtica i ser una persona dinàmica i oberta.
Disponibilitat: tots els dilluns no festius de 10:30-12:00.
Lloc de desenvolupament del voluntariat: biblioteca del Carmel Juan Marsè.
Interessats: trucar 934351472 (preguntar per Alexandra)/enviar un e-mail a voluntariat@els3turons.org / club.pol+@els3turons.org
Projecte de Voluntariat del club Social Pol+
10 d'octubre de 2013
El nostre projecte de voluntariat social, té com a objectiu, possibilitar la realització d'una prestació voluntària i lliure en el marc del club social.
Tanmateix, volem acompanyar els nostres socis i/o usuaris de la fundació, que estiguin interessats en desenvolupar un voluntariat fora de la nostra entitat.
Programes del club social on es pot participar com a voluntari:
Activitats dins el centre:
Espai de trobada, taller d'abaloris, entrevistes informatives, tarda de cinema...
Activitats fora del centre:
Caminada, sortides culturals, excursions, tallers...
Activitats sense suport professional:
Sortides diverses (concerts, cinema, exposicions...)
Tasques:
Cada tasca es definirà en funció de l'activitat concreta. En algúns casos, serà important tenir coneixements específics com ara en el cas dels tallers per poder donar suport al tallerista amb l'especialitat.
Formació:
Totes les persones interessades i que s'ajustin al perfil en cada cas, rebren una formació inicial básica que els ajudi a situar-se en el camp de la rehabilitació comunitària en salut mental i l'apropi a la realitat de la fundació Els Tres Turons: quí som i que fem.
Per contactar amb nosaltres:
Personal i telefònicament els dijous de 10:00 a 12:00, telèfon: 93 435 14 72 (si preferiu pasar pel club, millor avisar abans)
Correus el·lectrònics: voluntariat@els3turons.org / club.pol+@els3turons.org
A partir d'ara, en aquesta pestanya, anireu trobant ofertes de les necessitats de voluntaris que es vagin presentant, el qual no treu que podeu pasar o trucar per demanar información quan us vagi bé.
A banda de les nostres ofertes, si penseu que podeu compartir amb nosaltres els vostres coneixements (si sabeu tocar un instrument, o sabeu ballar, o pintar, o us agradaría conduir un club de lectura i us trobeu capacitats...) en podem parlar per crear nous espais al club o ampliar-ne algúns existents.
Si disposeu de temps lliure i us agradaría dedicar-lo a una tasca voluntària, truqueu-nos i en parlem.
No hay comentarios:
Publicar un comentario