11 de noviembre de 2012

BARÓN ROJO (2ª PART)


    

Demà dilluns 12 de novembre a les 11 del matí, al programa de ràdio Matí Positiu, dins la secció musical del retrovisor, recordarem la segona part de Barón Rojo, el principal grup impulsor del heavy metal cantat en castellà als anys 80. A partir de 1982, els següents elapés,"Volumen Brutal" "Metalmorfosis" i el doble en viu "Barón al Rojo Vivo" vàren encumbrar al grup no nomès enfront del heavy españyol  sino entre els grups de rock més populars sense distinció d'estils.La seva vocació internacional els va portar el 1982 al festival heavy de Reading (Anglaterra). A continuació vàren emprendre una gira per 40 ciutats de la Gran Bretanya on aviat van ser coneguts i anomenats Red Baron. El 1983 varen participar en un altre gran encontre, el festival de Bruges (Bèlgica), del qual van sortir consagrats a Europa. Habituals dels millors locals anglesos, han actuat dues nits consecutives al Hammersmith Odeon de Londres, quelcom insòlit fins llavors per a un grup espanyol.
A Espanya, els concerts de Barón Rojo són igualment espectaculars per la seva preocupació per una correcta posta en escena amb tots els mitjans tècnics, però durant la segona meitat de la dècada dels 80, la banda decau en fama i èxit de vendes disc rera disc fins que gairebé a inicis dels 90 degut a un enfrontament amb els germans de Castro, Sherpa i Hermes Calabria decideixen abandonar el grup, que segueix fins ara amb els germans i dos musics substituts més. El 2010 els dos bàndols de la formaciò original es reuneixen i celebren una gira estatal de retrobament de la formació original.
Us deixem amb uns vídeos seus.

                                         "Los rockeros van al infierno" ("Volumen Brutal, 1982)

"Resistiré" ("Volumen Brutal, 1982)


"Barón Rojo" (en viu) ("Barón al Rojo Vivo", 1984)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Cine Bosque 27-3-2024

 Esta tarde tenemos la salida mensual para ir al Cine Bosque a ver una película. Estas son las películas que podéis ver hoy en primera sesió...