16 de junio de 2012

Exposicions al Palau Robert: Mans Unides, Ferran Adrià i Pilarín Bayès




 


El passat dimecres 13 de juny el club social, a  la sortida dels dimecres vam visitar les tres exposicions que hi han obertes de moment al Palau Robert,situat a l'inici de Passeig de Gràcia cantonada amb la Diagonal, ja que una quarta exposició está en procés de muntatge. Primer vam veure una de petita organitzada per Mans Unides (organització que lluita contra la fam al tercer món) titulada "Alerta fam ¡Hem de prevenir-la!" amb la qual ens informa que hem d'apostar per un desenvolupament sostenible que impliqui aspectes socials, econòmics i ambientals, mitjançant fotografies de llocs d'Âfrica on s'han fet iniciatives per a la millora de vida d'aquests indrets i on s'hi han donat productes alimentaris i medicaments bàsics i de primera necessitat per paliar aquestes mancances, a més de gràfiques, rètols explicatius, mapes i il.ustracions.

La seguent exposició que vam visitar va ser la mostra retrospectiva dedicada al (no sé si encara) millor cuiner de l'Hospitalet i del món sencer: Ferran Adrià (junt amb el seu germà reposter Albert) i la història del Bulli, mític restaurant fundat allà a Roses, a la Costa Brava, als anys seixanta per un matrimoni alemany que hi estiuejava (el nom el van treure del nom del gos dels amos, que era un bulldog petitó, però que molt petitò), que al final va tancar definitivament el 2010 per a convertir-se en una fundació d'idees gastronòmiques. Paraules com "esferificació", "deconstrucció" o "pensaments de ketchup" van passar a ser habituals en la cuina moderna d'avui en dia. Impressionant el llarg recetari de poc més de 2.500 plats (no sé si exagero), els estris d'ultimíssima innovació que usaven per a preparar tants originals plats i tot l'arxiu documental (fotos, menús, carnets, etcètera) i totes les portades de les revistes de tot el món on va aparèixer en Ferran. Haurien d'haver-nos convidat a una degustació, perque se'm feia la boca aigua.

Per acabar ,vam visitar la mostra dedicada a Pilarín Bayès, veteraníssima però eixerida i jovial dibuixanta i il.lustradora infantil que repassa prop de cinquanta anys de dibuixos per a llibres de tota mena, com ara novel.les infantils, contes, llibres divulgatius, biografies de personatges històrics i il.lustres, etcètera, que van marcar a un munt de generacions infantils (jo també m'hi incloc) de nens i nenes d'aquest país. Una exposició i uns dibuixos dignes de ser recordats dins la memòria de la més tendra infància de cadascun.



Per acabar he posat uns videos il.lustratius d'aquestes tres exposicions.Que ho disfruteu.

Expossició Mans Unides


Exposició Ferran Adrià i El Bulli

Exposició Pilarín Bayés

No hay comentarios:

Publicar un comentario

TNC: Els criminals

  Hoy viernes, los socios con entrada de Apropa podrán ver en el TNC la obra de Ferdinand Bruckner Els criminals. Bruckner fue un escritor a...