24 de junio de 2012

Los Nikis "Marines a Pleno Sol" (1985)

                          
Los Nikis, tot i que van començar publicant aquest primer llarga durada just en els últims anys del període de La Movida madrilenya (aquell mateix any 85 va tancar el Rock-Ola, la sala de concerts que durant quatre anys va ser el "Temple de la Movida", i cap aquell any pràcticament tots aquests grups que havien sorgit i que existien encara acabarien firmant nous contractes amb companyies multinacionals, aconseguint alguns d'aquests un gran èxit a tota Espanya), ja portaven uns cinc anys actuant i grabant uns quants singles.
Partint del punk rock de Ramones (cançons accelerades de tres minuts de durada com a molt) però portant-lo al seu ambient social i real, van ser considerats precursors de l'etiqueta "piji-punk" o "punk per a pijos", etiqueta que també sel's va possar a un altre grup madrileny que també tot just debutava  amb un  llarga durada homònim, Hombres G. Prevaleixen molt en les seves lletres el seu sentit de l'humor socarró, gamberro i innocent en cançons com aquesta "El Imperio Contraataca" que ara seria molt idònia com a un càntic pels forofos de la selecció espanyola de futbol vigent campiona d'Europa i de la resta del món i que de moment per ara s'ha classificat a semifinals de l'Eurocopa 2012 a Polònia i Ucraïna. Veurem que passa dimecres contra els nostres veïns portuguesos.Els hi desitjo tota la sort del món.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Cine Bosque 27-3-2024

 Esta tarde tenemos la salida mensual para ir al Cine Bosque a ver una película. Estas son las películas que podéis ver hoy en primera sesió...