17 de octubre de 2013

A RITME DE JAZZ I DE BLUES


Bon dia a tothom!!! Avui analitzarem breument un concert inclòs en el 45ª festival de Jazz de Barcelona, es tracta del trio ACS: Allen, Carrington & Espalding, el dia serà un dijous, el 18 de novembre al Palau de la Música Catalana a les 21:00h, aquest és paguen, les entrades van des dels 18 euros fins als 48, no és barat però tal com veureu ara, la qualitat de la música que en aquest concert es podrà escoltar serà excepcional.

ACS: Allen, Carrington & Spalding, tres dones posicionades en el més alt de l'escena jazzística actual, totes tres amb carreres excepcionals per separat i unides amb aquest projecte per deixar nos bocabadats.

Geri Allen, (Miami, Estats Units, 12 de juny del 1057), pianista graduada a la Universitat de Howart a Washington, ha exercit com a professora i ha liderat diverses bandes, destacat el disc "Maroons" (Blue Note, 1992). Ha col·laborat amb grans músics però potser la formació més sonada com a líder sigui la de trio amb Dave Holland al Baix i Jack DeJohnete a la bateria. Pels amants de la música instrumental aquest tema regalima qualitat i professionalitat.

Després tenim a Terri Lyne Carrington, (Massachusets, 1965), bateria, compositora i productora. Ha tocat amb grans noms com Herbie Hancock, Stan Getz, Dizzy Guillespie, és a dir, les altes esferes. El seu mentor va ser Jack Dejohnete (esmentat abans), i com a líder ha estat fent música d'alta qualitat, aquesta dona és un referent per a totes les dones que es dediquen al món de la música, ja que en els seus projectes aquestes han estat sempre la seva elecció. En aquest context trobem el seu disc "Mosaic" on, acompanyada d'una desfilada de músics femenins, formen un mosaic de sons i ritmes de totes les branques del jazz deixant com a resultat un treball que no troba a faltar la presència de cap home. Aquest tema és boníssim, ja té els seus anyets, però mostra la seva faceta jazzística fusionant ritmes i estils de tota mena.
 
I per acabar, la meva preferida, Esperança Spalding, contrabaixista, baixista i veu, compositora i professora (quasi res...). Nascuda a Portland el 18 d'octubre de 1984. Tanmateix que les seves companyes ha col·laborat amb un munt d'estrelles del jazz, però la dada més important és que va ser la guanyadora d'un Grammy a l'Artista revelació l'any 2011.

La seva carrera ha estat un no parar de pujar de categoria de forma vertiginosa, va començar a l'escola del seu barri a Portland i va anar passant per divers centres dossets fins a arribar al Bercklee College of Music on tan sols en tres anys es va graduar i a la mateixa escola va començar a implantar classes. En aquest punt va gravar com a líder el seu primer disc "Junjo" al 2005, el següent "Esperanza" (m'encanta el nom), al 2008, "Chamber Music Society" el 2010 i l'any passat va gravar l'increïble Radio Music Society, una obra mestra editada amb un format on acompanyant el cd inclou un DVD amb uns videoclips interrelacionats entre ells. Aquests dos en formen part.


Doncs el fet és que aquestes tres virtuoses del jazz han decidit d'ajuntar-se, cosa que ja havien fet anteriorment, i passar per Barcelona per meravellar a tots nosaltres amb els seus talents. Aquí us deixo dues mostres del que són capces de fer.



Donç bé, això és tot per avui, si us agrada i voleu estar una mica més culturitzats pel que fa al jazz més actual ja anirem introduint alguna entrada al respecte. Salut i bon ritme!!!

2 comentarios:

  1. Te voy a tener que regalar la edición íntegra de Barrio Sésamo: ¿Barat con v? Que esto es música, no una pescadería, je, je. Ahora lo arreglo.

    ResponderEliminar
  2. snif snif, mi única profesora de lengua fue.... bueno es igual, I'm sorry, gracias.

    ResponderEliminar

Cine Bosque 27-3-2024

 Esta tarde tenemos la salida mensual para ir al Cine Bosque a ver una película. Estas son las películas que podéis ver hoy en primera sesió...